Oppskrifter

Eggedosiskrem

100 g smør
200 g kokesjokolade
2 egg
100 g melis

OBS. oppskrifta kan gjerne dobles.
SMØR OG SJOKOLADE SMELTES SAMMEN OG AVKJØLES. EGG OG MELIS PISKES TIL EGGEDOSIS OG BLANDES MED DEN AVKJØLTE SJOKOLADEBLANDINGEN. LA KREMEN STÅ KALDT NOEN TIMER ELLER OVER NATTEN.


KREMEN KAN BLI LITT STIV (KOMMER AN PÅ EGGSTØRRELSEN),MEN BARE PISK DEN OPP FØR BRUK. BØR STÅ I ROMTEMPERATUR EN STUND FØR BRUK. KAN FINT FRYSES. SMAKER OGSÅ VELDIG GODT MED LYS KOKESJOKOLADE ELLER MELKESJOKOLADE.


OSTEKAKE

Geletopp:

1 pk valgfri gele

ostefromasj:
1 pk. sitrongele
3 dl kremfløte
1 beger lettrømme
1 pk Philadelphia ost
1 ts vaniljesukker
3 ss melis
Kjeksbunn:
175 g smeltet margarin
300 g knust, søt havrekjeks (Digestive, Bixit)
25 g hakkede hasselnøtter
25 g hakkede valnøtter
25 g hakkede mandle

Fremgangsmåte


Lag gele etter anvisning på pakken. Hell den i en form som ikke har løs kant. La den stå kjølig til geleen er stivnet.
Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk kun 2 dl vann. La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner.
Stivpisk kremfløten. Bland lettrømme med kremost, vaniljesukker og melis, og vend det inn i fløtekremen. Rør inn geleen, og hell ostekremen over den stivnede geleen i kakeformen. La den stå kjølig.
Bland smeltet margarin med finknuste kjeks og hakkede nøtter. Hell den over stivnet ostekrem i formen. Stryk kjeksmassen jevnt utover kremen og inntil kanten av formen. La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet.
Slik hvelver du en ostekake: finn fram et passe stort fat. Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp formen i noen sekunder. Skak på formen, så ser du om ostekaken slipper kanten. Dersom ostekaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen. Sett formen på benken, legg fatet oppå og vipp det hele rundt.  Løft opp den ene siden av formen, så slipper ostekaken lettere. Da kommer det nemlig luft til, slik at vacuumet slipper.

Red Velvet kake

250 gr mel
1/2 ts salt
2 ts kakao
113 gr usaltet smør
300 gr sukker
2 store egg
1 ts vanilje ekstrakt evt essens eller vaniljesukker
240 ml kefir
ca 1 ss wilton rød pastafarge eller mere
1 ts hvitvinseddik
1 ts natron

Fyll

200 gr philadelphia ost
250 gr mascarpone ost
1 ts vanilje essens
115 gr melis
1 liten boks kremfløte (1/3 liter)


Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 175 gr
  • Smør/kle 2 former med bakepapir. Jeg brukte2 stk str 20cm, da ble den høy.
  • Rør smør te hvitt, tilsett sukker og rør godt sammen (mikser)
  • Ha i ett egg om gangen, visp godt. Tilsett vanilje essens
  • Bland sammen mel, salt og kakao i en egen bolle
  • Mål opp kefir og bland i rødfarge
  • Ha oppi det tørre og kefiren annenhver gang i smør/sukker blandingen, start og avslutt med det tørre
  • Bland sammen natron og hvitvins eddik i en liten kopp så det bruser. Vend det forsiktig og raskt inni røren
  • Fordel røren raskt i de 2 formene
  • Stekes i 25-30 min, 175 grader
  • La stå i 10 min før de taes utav formen. Avkjøl på rist
  • Når bunnene er avkjølt pakkes de inn i plast og settes i kjøleskapet i minst 1 time gjerne natten over.
Fyll:
  • Miks philadelphia ost og mascarpone ost, så det blandes godt
  • Ha i vanilje essens og melis, miks
  • Hell så i fløten og visp godt sammen til det tykner (ikke pisk fløte til krem)
Mange har vanskelig for å tro at det fungerer å helle fløte rett i massen, men det skal gjøres og det fungerer utmerket
Stiv og flott krem til å ha inni kaker eller supergod oppå cupcakes også.